Loading...

TERAPİSTİN ALET ÇANTASI

Psikoterapi pratiğimizde, hangi haritayı kullanırsak kullanalım, terapide bize rehberlik eden temel teknikler vardır. Bunlar, bir terapistin alet çantasını zenginleştiren, terapisti geliştiren ve ona esneklik sağlayan tekniklerdir. 

Öğrenci ve mezunlardan aldığımız talepler doğrultusunda böyle bir eğitim paketine ihtiyaç olduğunu gördük. Bizler de Psikoterapi Türkiye olarak Terapistin Alet Çantası isimli bir dizi eğitim tasarladık.

Bu çalışmada katılımcılara, psikoterapi uygulamasında kullanılabilecek çeşitli tekniklerle ilgili teorik bilgi verilmesi, bu tekniklerin pratikte nasıl kullanılabileceği ile ilgili becerilerin kazandırılması ve örnek uygulamalarla terapi odasına dair tecrübe sahibi olmalarını desteklemek amaçlanmıştır. 

Eğitmenler

  • Dr. Öğr. Üyesi Selenga Gürmen
  • Uzman Psikolog Melike Şimşek
  • Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turan Karatepe
  • Klinik Psikolog Eren Murat Dinçer
  • Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak

Terapistin Alet Çantası nedir?

Öğrencilerden ve yeni mezunlardan aldığımız talepler doğrultusunda bu eğitimi açma ihtiyacı doğmuştur. Terapist olmak isteyen kişilerin kendilerini daha donanımlı hale getirmeleri için tasarlanmış bir eğitim paketidir.

Psikoterapi nedir? sorusundan başlayarak, terapiye başlangıç, terapiyi sonlandırma, not alma teknikleri, etkin dinleyebilme, soru sorma, etik meseleler, zor vakalar, zor durumlar ve terapistin ruh sağlığı gibi başlıklar detaylı ele alınacaktır. Her dersin sonunda soru-cevap ile katılımcıların talebi doğrultusunda eğitim şekillenecektir.

Eğitmenler kimlerdir?

  • Dr. Öğr. Üyesi Selenga Gürmen
  • Uzman Psikolog Melike Şimşek
  • Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turan Karatepe
  • Klinik Psikolog Eren Murat Dinçer
  • Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak

Hangi Eğitim başlıkları vardır?

  • 1. Oturum (Hasan Turan Karatepe)
    • Kuramların Ötesinde Psikoterapi Nedir? Ne Değildir?
    • Beklenen Terapist Duruşu; Yaralı Şifacı? Yol Gösteren Eksper?
    • İyi Terapistlerin Ortak Tutum ve Becerileri Neler?
  • 2. Oturum (Eren Murat Dinçer)
    • İlk Görüşmede Ne Yapmalı?
    • Okullarda Öğretilmeyen Pratik Konular: Not alma, fiziksel koşullar, para alma, mizahın yeri, hediyeler…
  • 3. Oturum (Eren Murat Dinçer)
    • Uzman Soğukluğunu veya Arkadaş Gündelikliğini Aşarak Dinleyebilme
    • Görüşmeyi ve Terapiyi Sonlandırma
  • 4. Oturum (Melike Şimşek)
    • Soru Sorma Becerisi
    • Kriz Durumlarına Müdahale
  • 5. Oturum (Melike Şimşek)
    • Vaka Sunumları ve Role Play
  • 6. Oturum (Selenga Gürmen)
    • Etik Kurallar ve Mesleki Sınırlar, Yasal Meseleler
  • 7. Oturum (Selenga Gürmen)
    • Terapide Olası Zorluklar ve Çözüm Yolları
  • 8. Oturum (Mehmet Büyükçorak)
    • Terapide Esas Farkı Yaratan Başlıkları Analiz Etmek
    • Terapistin Ruh Sağlığı

Eğitimler hangi tarihlerde olacaktır?

Eğitimler haftada 1 olacak şekilde Salı akşamları yapılacaktır.

  • 26 Ekim Salı 20.00-21.30
  • 2 Kasım Salı 20.00-21.30
  • 9 Kasım Salı 20.00-21.30
  • 16 Kasım Salı 20.00-21.30
  • 23 Kasım Salı 20.00-21.30
  • 30 Kasım Salı 20.00-21.30
  • 7 Aralık Salı 20.00-21.30
  • 14 Aralık Salı 20.00-21.30

Eğitim Ücreti nedir?

Eğitim 8 oturumdan oluşacak ve 5 eğitmen yer alacaktır. Toplam paket 450 liradır. Tek tek oturum almak isterseniz oturum fiyatı 75 liradır. HEMEN BAŞVUR butonuna tıklayarak kayıt olup online banka kartı veya kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Kontenjanlar dolmadan aşağıdaki linke tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

HEMEN BAŞVUR LİNKİ

Katılım Belgesi verilecek mi?

Eğitimin tamamını bitirenlere Katılım Belgesi verilecektir. Sadece bir oturumu veya birkaç oturumu alanlara belge verilmeyecektir.

Kimler katılabilir?

Ruh sağlığı alanında çalışanlar, lisans 3 ve 4. sınıf öğrenciler ve yüksek lisans öğrencileri katılabilirler.

Katılamadığımız dersleri daha sonra izleyebilir miyiz?

Katılamadığınız dersi bir defaya mahsus olmak üzere izleyebilirsiniz. Tarafınıza katılamadığınız dersin linki gönderilecektir.

Nasıl kayıt olabilirim?

Bu sayfadaki HEMEN BAŞVUR butonuna tıklayarak açılan sayfada bilgilerini girip satın alabilirsin.

Öğrenci indirimi var mıdır?

Evet öğrencilere %10 indirim uygulanacaktır. İndirim kod: tacogrenci

Bu kod ile %10 indirimli kayıt olabilirsiniz.

Grup indirimi var mıdır?

Evet 5 kişi ve üzeri bir arkadaş grubunuzla katılacak iseniz %20 indirim uygulanacaktır. İndirim kodu için bizimle yazışabilirsiniz. psikoterapiturkiye@gmail.com

Selenga Gürmen Kimdir?

Dr. Öğretim Üyesi Selenga Gürmen, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde bölüm birincisi olarak tamamladı (2010). Evlilik ve Aile Terapisi yüksek lisansını Amerika’da University of Connecticut’ta 2012 yılında tamamladı. 2015 yılının Mayıs ayında aynı uzmanlık alanında doktorasını bitirdi. Şuanda Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yapmakta, hem Psikoloji lisans hem de Çift ve Aile Terapisi alanında yüksek lisans dersleri vermektedir. 

Çift ve aile terapisi alanında gerçekleştirdiği araştırmaları ortak ebeveynlik ve boşanma konularında yoğunlaşmaktadır. Bu araştırmaların ışığında, velayet ve ortak ebeveynlik hususunda şiddetli geçimsizlik yaşayan çiftlerin (high-conflict couples) karşılaştığı problemleri inceleyip, onlara destek olmak üzere çeşitli terapi ve ebeveyn eğitim programları geliştirmektedir. Boşanma ve ortak ebeveynlik konularına ek olarak teknoloji ve ilişkiler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Sosyal medya ve akıllı telefon kullanımının romantik ilişkiler üzerindeki etkileri ile dijital çağda ebeveyn-çocuk ilişkileri üzerine araştırmalar yapmakta ve uygulama modelleri geliştirmektedir.   

2010 senesinden itibaren ağırlıklı olarak çift terapisi yapmakta olup yetişkin birey, ergen, ve ailelerle de çalışmaktadır. Sevgili, evli, boşanmış, tekrar evlenmiş, LGBTIQ+ çiftler gibi çeşitli çift formlarıyla iletişim problemleri, aldatma ve güven sorunları, boşanmaya alışma süreci, işbirlikçi ebeveynlik, cinsel problemler, aile ve akraba ilişkileri gibi çeşitli konular üzerine terapi yapmaktadır. Expatlar ve göçmenlerle de yeni ortama alışma süreçleri üzerine terapi yapmaktadır. Klinik eğitimi ve deneyimine ek olarak süpervizyon eğitimi almış ve Amerikan Evlilik ve Aile Terapisi Derneği (AAMFT) onaylı süpervizör ünvanı almaya hak kazanmıştır.

Melike Şimşek Kimdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından Queen Mary University of London’da Mental Health and Psychological Therapies alanında yüksek lisans yaptım. Prof Dr Üstün Dökmen’le Küçük Şeyler programında asistanlıkla başlayan kariyerim psikolojik danışmanlık ihtiyacı olup da maddi durumu buna el vermeyen kadınlara ücretsiz terapi sunduğum projelerle devam etti. Bir yandan araştırmaya olan ilgimi global bir pazar araştırma şirketinde nörobilim araştırmaları yaparak devam ettirdim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı merkezlerde suça karışmış ve bağımlı çocuk&ergen gruplarıyla çalıştım, Londra’da klinik stajım esnasında anksiyete bozuklukları ve doğum sonrası depresyon üzerine çalışma fırsatı buldum. Halen Türkiye’de bağımlılıklarla mücadele alanında faaliyet gösteren en önemli sivil toplum kuruluşlarından birinde klinik psikolog olarak çalışmaktayım. Bağımlılık kavramı ve dinamiklerine karşı sonsuz bir merak içindeyim, alkol ve madde bağımlılığı alanında çalışmaktan çok mutluyum…

Hasan Turan Karatepe Kimdir?

Dr. Hasan Turan Karatepe 2002 yılında lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastalıkları Hastanesi’nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmalarını yürüttü. “Bipolar Bozukluk Hastalarında Psikolojik Esneklik” ve “Psöriazis Hastalarında Psikolojik Esneklik” konusu üzerine çalışarak doktora tezini tamamladı.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildirileri, Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri ve Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında çalışmaları bulunmaktadır.

Türkiye Psikiyatri Derneğinin ve Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneğinin üyesidir. Lisans ve lisansüstü programlarına psikiyatrik sınıflandırma, bipolar bozukluk, bilişsel bozuklukla giden hastalıklar konulu dersler veriyor. Halen İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İPAM) klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora öğrencilerine süpervizyon ve ders vermekte ve danışan görmektedir.

Eren Murat Dinçer Kimdir?

2003 yılında biten lisans eğitimimin ardından farklı eğitim kurumlarında ve Sosyal Hizmetlerde çalışma imkanı buldum. Çalıştığım her kurumda, yardım etmeye çalıştığım her insanda, yaptığım işin ne kadar önemli ama aynı zamanda ciddi ve zor olduğunu fark ettim. Kendimi bu zor işe ehil hale getirmek için İstanbul Bilgi Üniversitesi klinik psikoloji yüksek lisans Programına 2008 yılında başvurdum ve burslu olarak kabul edildim.  2011 yılında danışmanlığını Hanna Nita Scherler‘in yaptığı varoluşçuluk ve ilişkisel psikanalizin entegresyonu konulu çalışmamla mezun oldum.

Mezun olduktan sonra da kendimi geliştirmeye devam ettim ve aşağıda detayını bulabileceğiniz 1000 saati aşkın eğitim ve süpervizyon aldım. Son olarak da Narrative Terapinin dünyadaki merkezi olarak kabul edilen Dulwich Center’ın 2 yıllık yoğun programını bitirdim ve Narrative Terapist ünvanını kazandım. Ardından Narrative Terapi alanında da daha fazla ilerlemek için Dulwich Center ile University of Melbourne’nün ortak programı olan “Masters in Narrative Therapy and Community Work” yüksek lisansını tamamlayarak ülkemizden bu konudaki ilk yüksek lisans yapan kişi oldum. Son olarak dört yıl süren EFTA onaylı aile ve çift terapisi eğitimini bitirdim. Bütün bu eğitimlerin ardından psikoterapiye bütünleştirici bir gözle bakmaya başladım. ​Halen bu bakış açısı ile narrative (öyküsel) terapi ve aile terapileri yaklaşımlarını entegre ettiğim psikoterapi çalışmalarıma devam ediyorum.

Hasan Kalyoncu ve Bahçeşehir Üniversitelerinin Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik bölümlerinde lisans ve yüksek lisans düzeylerinde dersler verdim. 2014 yılında başladığım Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümündeki doktora çalışmama devam ediyorum.  Çevrimiçi bağımlılıklar konusunda Yeşilay’da, Dulwich Center’ın Türkiye’de düzenlediği Narrative Terapi Eğitimlerinde ve İlişki Psikoterapileri Enstitüsünde eğitim vermeye devam ediyorum.

Mehmet Büyükçorak Kimdir?

17 Ocak 1990’da Çorum’un Kargı ilçesinde doğdum. Ailemin İstanbul’da yaşamaya karar vermesiyle, Kocasinan İlköğretim okulunda başlayan eğitim hayatıma Bahçelievler Lisesinde devam ettim. 2008 yılıyla birlikte Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde okumaya başladım.

Bu yıllar kendimi geliştirme yolunda önemli adımları attığım dönemlerdi. Öğrencilik yıllarımda her yaz döneminde hayatıma yenilikler katmak ve ilgi duyduğum sahalarda uzmanlaşmak adına farklı ülkelerde eğitim programlara katılmak benim için bir merak ve tutku haline geldi.

Üniversitedeki eğitim sürecim devam ederken 2011 yılında Kaliforniya San Diego’ya yabancı dil eğitimi için gittim. Bir yıl süren yabancı dil eğitimim sonrasında tekrar Kaliforniya’da UCLA psikoloji yaz okuluna katılıp “Psikopatoloji” ve “Psikanalize Giriş” dersleri aldım.

Uzakdoğu’nun yükselen ülkesi Güney Kore’ye ve Asya Kültürüne olan merakım, 2014’te yolumu Daejeon şehrine düşürdü.

Burada; Chungnam National University’de, Kore Dili ve Edebiyatı & Kore Kültürü eğitimlerini aldım. Bir Türk olarak Güney Kore kültürünü öğrenmek, iki milletin benzerliklerini görmek benim için önemli bir deneyimdi. 2015’le birlikte Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde sona eren lisans eğitimimin ardından profesyonel hayata geçiş yaptım.

Ancak eğitimimin bitmediğini, her gün yeni şeyler öğrenmeye devam ettiğimi, hayatın insanlara yeni tecrübeler kazandırdığını söylemeden geçemeyeceğim.

Klinik psikoloji, endüstriyel psikoloji sahalarında birçok kurumda bir yıl süren staj hayatım akabinde Okan Üniversitesi’nde klinik psikoloji yüksek lisans eğitimim başladı. Yüksek lisansımı “Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Medya Kullanımının Kişilik Yapılanması ve Yaşam Doyumu ile İlişkisinin İncelenmesi” başlıklı tezimi sunarak bitirdim. Bugün, İbn Haldun Üniversitesi’nde klinik psikolog olarak çalışıyor, insana, topluma ve hayata dair araştırmalarıma devam ediyorum.

Ülkemizin güzide kurumlarından Yeşilay’la iş birliği yaparak davranışsal bağımlılıklar ve teknoloji bağımlılığı üzerine yeni yaklaşımlar geliştiriyor, modern çağın vazgeçilemesi zor tutkularına çareler üretmeye gayret ediyoruz. Tüm bunlara ek olarak, Moodist Psikiyatri & Nöroloji Hastanesinde bireysel danışan görmeye devam ediyorum.